Napelem rendszerrel a hőszivattyú is magasabb hatásfokon működik

A fűtéstípusok terén is egyre elterjedtebbek a villamos energiát használó megoldások. Mint amilyen például a hőszivattyú is. Az a legtöbbünk számára ismert, hogy a fosszilis energiaforrások ideje lejár. Sőt, a jövőben a teljes kivezetésük várható, így rossz úton jár az, aki a különféle tüzelésű kazánok valamelyikét szeretné bevezetni. Ezzel szemben a hőszivattyú nemcsak jó hatásfokon üzemel, de azzal, hogy a villamosenergiát használja fel, még a környezetet se terheli meg túlságosan.

Hát még akkor, ha ezt az energiát napelemek segítségével állítjuk elő. Az ám a valódi környezettudatos magatartás. A Napelem rendszer családi házra 2021-ben ráadásul most még könnyebben kiépíthető, tudtam meg erről a weboldalról. Hiszen az ingyenes helyszíni felmérést követően máris megtudhatjuk, milyen költségekkel járna a felszerelés és ha igazán résen vagyunk, a jelenleg érvényben lévő állami támogatásokról sem maradhatunk le.

Hogyan vágjunk bele a Napelem rendszer családi házra 2021-ben való kiépítésébe? Az első lépés egy ajánlatkérés. A nepelemrendszer.info oldalán egy egyértelmű, könnyen kitölthető űrlap segítségével máris felvehetjük a kapcsolatot a megyénkben illetékes kivitelezővel. A lakóhelyünk, az átlagos áramfogyasztásunk, valamint a személyes adataink megadását követően a napelemrendszer.info munkatársai felveszik velünk a kapcsolatot és időpontot egyeztetnek egy ingyenes helyszíni felmérésről. A felmérés valóban teljesen ingyenes, semmilyen kötelezettséggel nem jár, kiszállási- és munkadíjjal sem kell számolnunk.

A kiérkező szakemberek – miután szemügyre vették a ház tájolását, a tető dőlésszögét, a teherbírását és az esetleges árnyékoló elemeket – meg tudják állapítani, hogy pontosan milyen típusú napelem rendszer felszerelése javasolt és hány darab elemre lenne szükségünk. Így egy egészen pontos kalkulációt kapunk majd, amivel már jól előre tudunk tervezni.

Napelem rendszer családi házra 2021-ben történő kiépítése persze semmiképpen sem olcsó, de ha figyelembe vesszük a folyamatosan növekvő energiaárakat, be kell látnunk, hogy előbb utóbb megkerülhetetlen a kiépítés. A költségek nagyjából 10 év alatt megtérülnek. Persze ez csak egy átlagos időtartam, ami nagyban függ a felhasznált energiamennyiségtől, a ház adottságaitól és a kiépített rendszer típusától is. Akárhogy is, a napelem rendszer családi házra 2021-ben való telepítésével kétségtelenül csak nyerhetünk.

Az azonban egyértelmű, hogy a legtöbb család számára – bármennyire is szeretné – hirtelen szinte biztos, hogy nem áll rendelkezésre a megfelelő összeg. De sebaj, mert támogatás jelenleg is elérhető. 0%-os hitelre sajnos most éppen nincsen lehetőség, de az Otthonfelújítási Támogatás 3 millió forint összegig most is adott. A támogatás azonban csak a költségek felét teheti ki, tehát önerő mindenképpen szükséges. Az Otthonfelújítási program finanszírozása ráadásul utólagosan történik, így mindenképpen rendelkeznünk kell a szükséges összeggel.

Hitel és támogatás nélkül is érdemes belevágni azonban a Napelem rendszer családi házra 2021-ben történő felszerelésére, hiszen a fűtés- és a villany költségeinek is egy csapásra búcsút inthetünk abban az esetben, ha rendelkezünk napelem rendszerrel. Ez pedig igazán kecsegtetően hangzik, nem igaz? Nem beszélve arról, hogy a környezetet nem károsítva állíthatunk elő energiát. A napelem rendszer kiépítésével mindenki csak nyerhet: a természet és mi is.

A Napelem rendszer családi házra 2021-ben való kiépítésén én komolyan elgondolkoztam. Hamarosan el is kezdem intézni a folyamatot. Ha pedig megvalósult, jöhet a hőszivattyú felszerelése és máris energiahatékonyabban működik majd a házunk. Azt gondolom, a környezettudatosság elengedhetetlen, a jövőben pedig még inkább az lesz.