Nagy kiadások előtt nem árt spórolni, de van, amiről nem lehet lemondani

Számomra ilyen a meleg olajos masszázs. Főleg így a hűvös téli napokon, mert ez az, ami ellazít. Pedig azt megelőzően, hogy hőszivattyú telepítésébe vágtunk, megfogadtuk a párommal, hogy mindenen spórolni fogunk, amin csak lehet… A hőszivattyú nem kis vállalás. A korábbi klímásunk foglalkozik ilyesmivel is – innen jött az ötlet. De egy hőszivattyúval ellátni a családi házat, ami télen fűt, nyáron hűt, nem olyan egyszerű, mint egy klíma felszerelése. Talán abból is kitűnik ez, amit az átlag ember tud róla. Mert még télen is, a kintről felvett hideg levegő segítségével is tökéletesen befűt nekünk. Nem minden ház tud fogadni egy ilyen komplex rendszert, és amelyiknél rá is bólint a szerelőcsapat, ott is elkél néha nem kevés változtatás, alakítás.

Hosszútávon megéri, de pont ezért azoknak ajánlom jobban, akik rendelkeznek anyagi tartalékokkal. Nagyberuházásokkal egy időben még inkább ideális, mert akkor már elviseli az ember, hogy mindent megcsinálnak egyszerre, hisz úgyis szét van szedve a ház… És nagyon régi építésű házaknál sajnos nem biztos, hogy fog működni, vagy nagyon drága lehet. Pedig megéri. De persze, ha egy ház nem alkalmas, a profi szakik bele sem vágnak, hogy rákapcsolják a szivattyút a fűtési rendszerre.

Azonban, ahogy írtam, van más is az életemben, ami megéri annyira, hogy költsek rá, hogy ne vonjam be azt a spórolási tételek körébe. A meleg olajos masszázs a Karma Thai szalonban, a Síp utcában annyira az életem része, hogy anélkül mindig görcsösnek érezném magam, és én olyan vagyok, akit megvisel az ilyenkor szokásos időjárás. Főleg a hideg, de minden, ami csak ezzel jár. A meleg olajos masszázs amellett, hogy elfeledteti, milyen évszak van, azoknak ajánlott, akik sokat stresszelnek és rohanó életmódot folytatnak. Meg persze, akik egy kis kényeztetésre vágynak. Sok masszázsra akad lehetőség a Karma Thai-nál, és mindegyikre általánosan elmondható, hogy az exkluzivitás valódi érzetét kelti, egy nagyon pedáns és kivételesen kellemes hangulatú helyen, de a személyzet is olyan elkötelezett, hogy mindenféle nehézség átélése után jobb napunk lehet. Azt fogjuk érezni, hogy mindenki csak ránk figyel, és minden azért van, hogy végre elengedhessük a bajainkat! Könnyű hozzájuk online időpontot foglalni, tapasztaltam, hogy mindent megtesznek a korona-járvány idején a vendégek védelmében, és még sosem csalódtam semmiben. Főleg nem magában a szolgáltatás tárgyában. Profik, és autentikusak a hozzáállásukat illetően. Ez a fajta, emlegetett melegítő masszázs, a meleg olajos masszázs, a svédmasszázsra emlékeztet jellegében, azonban ez thai koreográfia alapján történik.

A Karma szalonjaiban kétféle olajos verzió van, a sima és a meleg olajos. Előbbi 60 percre 11.900 Ft, 90-re 14.900 Ft. Több alkalomra viszont olcsóbb mindkettő, lehetünk bérletesek is. Utóbbi, a meleg olajos 60 percre 12.900 Ft, 90 percre pedig 15.900. Az ilyenkor szerintem jobban eső melegítő kezelés alapos kényeztetést ad, ami a bőrünket illeti, kedvező hatással van a vegetatív idegrendszerre, továbbá fájdalomcsillapító hatású. Javul a szövetek anyagcseréje tőle (főként a rendszerességétől), és fokozódik az oxigén ellátása is a szervezetünknek. Sportolóknak is jót tesz természetesen – érthető okok miatt. A kellemes illatú, kellemesen felmelegített olaj valami isteni a bőrön. Ez a fajta masszázstípus nem igényel masszázsruhát, de a többihez adnak nekünk olyat. Ahogy minden mást is, ami kell.

A sima olajos masszázsukat párban is élvezhetjük, szerencsére. Biztos sokan láttak már ilyen filmet, ahol egy jelenetsor csúcspontja egy kiadós közös masszázs volt, ami alatt lehetett beszélgetni. Elvihetünk valakit a “Karmába”, akivel együtt szeretnénk ellazulni, és egy igazán unikális élményben lesz részünk. Pont, mint a filmekben. Éppen ezért nem rossz ötlet különlegesebb alkalmakat megkoronázni egy ilyennel. Perszem aztán számoljunk vele, hogy könnyű rászokni, mint ahogy az én példám is mutatja. A párom sincs ezzel másként, sokáig együtt jártunk, bizonyos időközönként, visszatérően, és akkor sem akartunk már lemondani róla. Pedig voltak korábban is bonyolultabb időszakok, de ez már nekünk fix, és kész! Most már persze nem engedi mindig az időnk, hogy ezt a dolgot minden alkalommal összeszervezzük, de így is megyünk. Az a furcsaság, hogy ő főleg nyáron, én viszont ilyenkor, a téli hidegben kedvelem jobban ezt a szolgáltatást, és olyan élvezetes, hogy abban a kellemes melegben, az általam mindig tökéletesnek érzett klímájú helyiségben, szinte kilépek néha a testemből, annyira el tudom engedni magam. És mindig olyan, mintha egyfajta “tisztulás-érzésen” is átesnék. Persze a páromat is meg tudom érteni. Nyáron pedig kellemes hűvös van ott. És nyilván ő nem a meleg olajos masszázst választaná kedvencéül, hanem nála a kókuszolajos masszázs a favorit. A kókuszolajról azt mondják, hogy “igazi vitaminbomba”. Feszesíti és rugalmasabbá teszi a bőrét.

A páros lehetőség két teljes órát foglal magába, ha a “Kényeztető csomagot” választja valaki, és ebbe még egy pezsgő is belefér, gyümölcskosárral. De akad olyan, amit “Luxuscsomagnak hívnak”, ami ízlés szerint a csokiszökőkúttól a rószaszirmokig rejt mindent magában, természetesen elsősorban szerelmespároknak. Ilyenkor a két masszőr szinkronban dolgozik, maga a kezelés során, így mindent együtt élhetnek meg a párok. És van olyan verzió, amit barátoknak, barátnőknek találtak ki speciálisan, úgy tudom. Érdemes minden lehetőséget átböngészni a websitejukon, mert nincs minden így hirtelen a fejemben, de a magányos kényeztetésre vágyóknak akad talpmasszázs, hátmasszás, fejmasszázs, nyakmasszázs és számos egyéb még, természetesen kiemelve a tradicionális thai masszázst a sorból – ha már thai szalonban vagyunk! Azt sem érdemes kihagyni. A csoportos kedvezmény három főtől vehető igénybe, de meglephetünk valakit ajándékként is masszázzsal, erre ott vannak az ajándékutalványaik. Ezek húsz alkalmas, tíz alkalmas, vagy öt alkalmas masszázsokra szólnak, illetve itt is megtalálhatók a “csomagra” kitalált utalványok. Ezen csomagok egy részéről már írtam az imént.

Ha valami bajunk támad, vagy fáj valamink, a masszázs sokrétűen kezelhet számos kellemetlenséget. Ahogy arról már szintén szót ejtettem, a téli időszakban sem veszélyezteti semmi, hogy élvezhessük a dolgot, mert a fertőtlenítés alapvető a szalonban, a bejáratnál van lehetőség kézfertőtlenítésre, és végig maszkban vannak az ott dolgozók. Nézzétek meg a weboldalukon a képeket például. Jól néz ki a hely. Nagyon tetszetős az egész atmoszféra. Nem találkoztunk még olyannal a párommal egyetemben, aki járt náluk, és nem volt megelégedve azzal, ami ott fogadta. Én másik masszázst még nem próbáltam a városban, de ezt örömmel ajánlom bárkinek. A Síp utca mellett a Király utcában is van egy szalonjuk. Ha nekünk még a ház-átalakítás mellett is kihagyhatatlan, hogy néha ellátogassunk oda, gondolhatjátok mennyire éli ezt a dolgot bárki, aki jelenleg olyan kényelmes helyzetben van, hogy csak az év végi fáradalmakat szeretné kipihenni csupán. Reméljük mi is hamar már a munkálatok végére érünk már – lesz mit nekünk is kiheverni.