Kutattuk a klíma árakat: milyen kategóriájút érdemes választani?

Az új lakásunk egyetlen hátránya az, hogy nincs benne klíma. Először azt gondoltuk, hogy ez nem fog olyan nagy problémát jelenteni számunkra, hiszen régebben is éltünk olyan lakásban, ahol nem volt klíma beépítve, azonban ahogy teltek a forró napok, egyre inkább ráébredtünk arra, hogy ezt hosszú távon nem fogjuk bírni. Hihetetlenül meleg volt a lakásban folyamatosan. Az esti szellőztetések sem javítottak ezen a helyzeten. Így végül úgy döntöttünk, hogy muszáj leszünk klímát beépíteni a lakásba, hiszen a közérzetünk és az egészségünk mindennél fontosabb.

A klíma ára – mi befolyásolja és mire érdemes figyelni?

Az első gondolatunk persze az volt, hogy vajon manapság mennyibe is kerül egy klíma. Így az első dolgom volt rákeresni a klíma árak kifejezésére, amivel gyorsan rátaláltam a Klímaglobal cég eboldalára, ahol lényegre törően kifejtették azt, hogy mire érdemes figyelni a klíma kiválasztása során, és hogy mi befolyásolhatja a klíma árát.

A klíma ára – mi befolyásolja és mire érdemes figyelni? weboldalon felsorolták tulajdonképpen azt, hogy az árak olyan tényezőktől függnek, mint hogy milyen márkájú a választott klímaberendezés, milyen teljesítménye van, és persze a hatékonysága is nagyon fontos szempont, valamint természetesen a kivitelezés minősége is igen kiemelt szempont.

Kiemelték azt is, hogy sokkal többet ér egy közép vagy egy felső kategóriás klíma, mint az alsó kategóriás nagyáruházakban megvásárolható klímaberendezések, hiszen egy neves gyártó terméke sokkal szigorúbb követelményeken megy át, mivel egy ilyen cégnek nagyon komoly minőségellenőrzési rendszere van. Ráadásul a jobb minőségű klímáknak a javíthatósága is sokkal jobb, és hosszú, sok éven át tartó garanciát is biztosítanak, ami egyébként pontosan azt jelzi, hogy az adott klíma hosszú távon működni fog.

Azt is részletesen kifejtették, hogy miért nem érdemes olcsó klímát választani, hiszen a piacon igen alacsony áron is elérhetőek különböző klímák, viszont ennek nagy hátránya az, hogy az olcsó klímáknak nagy része rosszabb minőségű, és bár az alacsony ár valóban csábító lehet, végül sokkal többet kell ráfizetni majd a klíma javítására, vagy idővel, amikor rájövünk arra, hogy a választott klíma nem volt jó döntés egy új klímát kell beszerezni, így az előzőnek az ára teljes pénzkidobás volt.

Ezen nagyon mélyen elgondolkodtam, sokat beszélgettünk róla párommal és úgy döntöttünk végül, hogy nem mi fogjuk kitalálni azt, hogy melyik klíma lehet nekünk a legjobb, nehogy végül ezzel a nagy önállósággal rosszabbul járjunk, mintha megbíznánk egy szakembert azzal, hogy segítsen kiválasztani a megbízható készülékünket. Így arra jutottunk párommal, hogy inkább a minőséget választjuk, és nem feltétlenül a klíma ára fogja meghatározni a döntésünket a vásárláskor.

Ez A klíma ára – mi befolyásolja és mire érdemes figyelni? cikk nagyon sok mindenre felhívta a figyelmemet és meggyőzött arról, hogy komoly döntés a klíma kiválasztása, és ezt nem szabad csak egy egyszerű vállrándítással elintézni, és azt hinni, hogy pár termék átnézése után már klímaszakértők vagyunk.

Ahelyett, hogy konkrét számokat hoznék a klíma árakról, én is azt javaslom, hogy keressétek meg a Klímaglobált, ők már több mint 15 éve vannak a piacon, pontosan tudják, mire van szükséged, a helyszíni felmérésen pedig tényleg mindenre fény derül.

Abban biztosak vagyunk, hogy mi sem a legolcsóbb klímát fogjuk választani, hiszen még ruhából is a minőségit választjuk, így már az elején egyértelműnek kellett volna számunkra is, hogy a minőségi kínálatot ne a legolcsóbb termékek között keressük.