Ki gondolta volna, hogy hőszivattyú szerelő diákmunka is van

https://topiwork.hu

Az, hogy én egyetemre járok, egy földi csoda. Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy pontosan mit is keresek itt, a válaszom valószínűleg az lenne, hogy fogalmam sincs.

Világ életemben műszaki beállítottságú figura voltam, azonban sosem voltam eredményes az iskolában. Utálok tanulni, egyszerűen ez van. Persze mindig átrugdostak valahogy általánosban és a középiskolában sem hagytak elveszni, de az biztos, hogy nem voltam az éltanulók között.

Szakközépbe jártam, ez talán könnyítés volt azért, hiszen ott több olyan ember volt, aki még nálam is gyengébb eredményeket produkált. A szerencsém az volt, hogy a matek és a fizika nagyon jól ment és érdekelt, valamint a szakmai tárgyakat is kiválóan teljesítettem. A tervem az volt, hogy majd tovább megyek a szakmával érettségi után, szüleim azonban ragaszkodtak, hogy próbáljam meg az egyetemi felvételit, hiszen a diploma fontos.

A szülőknek tudjuk, hogy nem mondunk nemet, így tehát felvételiztem, felvettek és most itt vagyok egy műszaki szakon. Hát nem csodás?

Nem élveztem az új környezetet és borzasztóan száraz volt a sok elméleti tananyag. Hiányzott a gyakorlatiasság az oktatásból, így azt máshol kellett megtalálnom.

Rábukkantam a https://topiwork.hu oldalra, amely a TopiWork iskolaszövetkezet weboldala. Mindig is szkeptikus voltam ezekkel a diákszövetkezetekkel, mert csak is csupa rossz dolgokat hallottam róluk a barátaimtól. Olyanokat például, hogy nem érkezett meg időben a fizetés, csomó mindent levontak utólag az összegből, így nem is az ígért pénzt kapták. Semmibe vették a diákokat és csak egy gyűjtő volt az egész, ahol gagyibbnál gagyibb állásokhoz közvetítették őket.

Na a https://topiwork.hu ennek a szöges ellentéte!

Már az első pillanattól kezdve szimpatikus volt a weboldal letisztultsága és jól kezelhetősége. Könnyedén megtaláltam azt a kategóriát, ami engem valójában érdekelt, így nem kellett végiggörgetnem a számomra nem releváns hirdetéseken.

Én a fizikai munkák kategóriáját választottam, azonban nem kell aggódnod, még rengeteg más is van az oldalon. Válogathatsz gazdasági és pénzügyi jellegű állások között, informatikai és műszaki hirdetések között, de még alkalmi és otthonról végezhető munkák is vannak.

Ráadásul, amit fontos kiemelni, hogy ezek nem egyszerű, szokványos diákmunkák. Többségük kimondottan komoly, gyakornoki pozíciót kínál színvonalas cégeknél, ahol még a szakmai gyakorlatod is leigazolhatod.

A fizikai kategórián belül találtam egy hirdetést, amiben műszaki tanulmányokat folytató hallgatókat keresett klímaszerelő munkakörbe egy klímaberendezések kereskedelmével, tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával foglalkozó cég.

Itt főként klímaberendezések, hőszivattyúk karbantartásában, szerelésében és a helyszíni telepítések elvégzésében kell segédkezni. Ez nekem kifejezetten tetszett, hiszen borzasztóan érdekel a klímaszerelés és hőszivattyúkkal is szívesen foglalkoznék.

Jelentkeztem is az állásra és reméltem, hogy sikerül majd felvételt nyernem. Egy két körös interjús rendszere van a TopiWork iskolaszövetkezetnek, aminek keretein belül először az iskolaszövetkezet csapata interjúztatott meg, majd a céghez kellett bemennem egy személyes elbeszélgetésre.

Eleinte nagyon féltem, mert még sosem voltam állásinterjún, de magabiztosságot adott az, hogy a gyakorlatban nagyobb tapasztalattal rendelkezem, mint sok más hallgató, aki csak az egyetemi elméletet bújja.

Szerencsére ezt a munkáltató cég is előnynek ítélte, így sikerült felvételt nyernem hozzájuk. Hihetetlenül boldog voltam, hiszen ez volt az, ami nekem nagyon hiányzott: a szerelés, a bütykölés, a tudásom kamatoztatása.

Az iskolaszövetkezet minden adminisztrációs teendőt elvégzett, nekem csak elektronikusan alá kellett írnom a dolgokat. Ezek után kezdődhetett is a munka, ahol mint kiderült nem én leszek az egyedüli diák. Ennek főleg megörültem, hiszen gondoltam jó szórakozás lesz korombeliekkel együtt dolgozni.

Az iskolaszövetkezettel azóta is teljes mértékben meg vagyok elégedve, hiszen a fizetésem időben kapom és nincsenek rejtett költségek sem. Mindenben szívesen segítenek és bármikor hozzájuk fordulhatok a kérdéseimmel.

Amellett, hogy a TopiWork egy csodás munkahelyet biztosított nekem, elérte azt is, hogy megszeressem az egyetemet, hiszen a gyakorlattal együtt már minden összefügg és értelmet nyert. Jó barátokra is szert tettem a cégnél és úgy néz kis, hogy nem mostanában fogok munkát váltani.

Ha diákmunkát keresel és hasonlóan jó élményekkel akarsz gazdagodni, akkor kattints a https://topiwork.hu-ra!