Hőszivattyút kerestem, és megismertem az online marketing eszköztárát

Linképítés

Már egy ideje gondolkodtam a fűtés korszerűsítés lehetőségén, és végül rászántam magam, hogy egy kicsit utánajárjak a dolognak. A szokásos módon először csak beírtam néhány kulcsszót, hogy minél több véleményt, információt el tudjak olvasni. Volt néhány érdekes oldal, amit alaposan átolvastam. Az egyik oldal viszonylag sokszor az első találatok közé került, és én elgondolkodtam, hogy vajon milyen módon lesznek ezek az oldalak az elsők a böngészők keresési listáján. Végül megtaláltam a Keresőben Első weboldalát, ami konkrétan egy online marketinggel foglalkozó cég. Mivel érdekelt a téma, ezért elkezdtem tanulmányozni a cég eszköztárát.

A weboldalt nagyon rokonszenvesnek találtam. A megjelenés, az elrendezés és úgy egyáltalán az egész úgy ahogy volt vonzotta a tekintetemet. Először a Linképítés menüpontot vizsgáltam meg. Elkezdtem olvasni, hogy mit is érdemes tudni a Linképítés folyamatáról. A szöveg lényegre törő és összeszedett volt, és nagyon tetszettek a valós példák, amik megmutatták, hogy hogyan kell elképzelni a Linképítést és miért jó a vállalkozásunk számára.

Ezt követően még a keresőoptimalizálást, a weboldalfejlesztést, a grafikai tervezést és a többi menüpontot is alaposan áttanulmányoztam. Nem gondoltam volna, hogy a marketing ilyen sokszínű lehet és, hogy ennyi mindentől függ, hogy a keresőben hányadikak vagyunk. Rövid idő alatt viszonylag sok mindent megtudtam a témáról. A felsorolt tevékenységek közül a Linképítés és a keresőoptimalizálás tetszett a legjobban.

A Linképítés megsegít a bajban

Miután megismertem a Keresőben Első profilját, eszembe jutott, hogy régen beszéltem már a nővéremmel. Neki van egy jól menő vállalkozása, amit mindennél jobban szeret. A cég főprofilja a szobanövények értékesítése. Fel is hívtam, hogy megkérdezzem mi újság. Elmesélte, hogy sajnos egy ideje gondban vannak és lehet, hogy el kell adnia a cégét. Mondtam neki, hogy még ne adja fel. Meséltem neki a Keresőben Első munkásságáról, hogy nekem nagyon szimpatikusnak tűnnek első ránézésre, és a referenciák is meggyőzőek. Elmondtam neki azt is, hogy többféle online marketing eszközt használnak a sikerhez, például Linképítést is.

Nagyon megörült az ötletemnek, és mondta, hogy ő is meg fogja nézni magának a Keresőben Elsőt. Néhány nappal később fel is hívott, hogy elmesélje, mit sikerült intéznie a Keresőben Elsővel. Elmondta, hogy kért árajánlatot és utána nem sokkal később fel is hívták. Egy rövid interjú alatt megbeszélték, hogy pontosan milyen cégről is van szó, mi lesz a célja a közös marketing munkának. Azt is mondta, hogy nagyon gyorsan dolgoznak mert egy-két nappal később már meg is kapta az árajánlatot és az ajánlott marketing csomagot. Nagyon lelkes volt, hogy fejlesztve lesz a weboldal, gyártanak neki hasznos tartalmakat és persze egy jó adag Linképítés is a segítségére lesz. Igaz, hogy időbe fog telni, amíg ez a befektetés megtérül, de elmondta, hogy számára mindenképpen megéri a várakozást.

Örültem, hogy tudtam segíteni a nővéremnek és persze, hogy megismertem a Keresőben Elsőt. Szerencsére nem kellett végül eladnia a cégét, ami egyértelműen a Keresőben Első profi munkájának köszönhető.