Hőszivattyúkkal foglalkozó cég alapítása könnyedén

Egészen kiskorom óta arra tanítottak, hogy mindig érdemes takarékosnak lenni. Nem csak azért, mert így több pénzünk marad a hónap végére, hanem, mert a világban a dolgok végesek. Nincs értelme ezért pazarolni. Mikor nagyobb lettem, szembe kellett néznem rengeteg értelmetlen pazarlással, ami a mostani társadalmi berendezkedésünknek szerves része. Az egyik ilyen volt a gázzal történő fűtés. Tudtam, hogy mennyire pazarló és környezetszennyező az, amit csinálok, de úgy éreztem, hogy nincsen más választásom.

Szerencsére később, mikor több pénzem lett, végre arra fordíthattam a keresetemet, hogy környezetbarátabb megoldásokat telepítsek a lakásomba. Az egyik ilyen megoldás, a hőszivattyú volt. Ez a készülék számomra felfoghatatlan. Régen mindig azt hittem, hogy a hőszivattyú csak az ipari gépeknek a része. Később azonban kiderült, hogy ez egy zseniális mérnöki találmány, amelynek segítségével gáz nélkül fűthetünk. Így sokkal kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után.

Láttam azonban ebben a dologban a piaci rést is. Elképzeltem, hogy milyen lenne, ha lenne egy saját, hőszivattyúkkal foglalkozó cégem. Mindig foglalkoztatott az a gondolat, hogy a saját főnököm legyek, de sosem tudtam annyira átlátni a cégalapítás folyamatát, hogy el merjem kezdeni. Minden megváltozott, mikor az interneten megláttam az „(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.” feliratot.

Tényleg egy kósza ötletként indult az egész, de mikor rákattintottam az „(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.” feliratra, megváltozott minden. Ez a link, a Topcégalapítás nevű oldalra irányított át. Már első ránézésre nagyon tetszetős volt az oldal. Nem voltak bonyolult menük, vagy idegesítő reklámok. Látszott, hogy a cég nem olcsó trükkökkel, hanem egy komoly szolgáltatással akar minket meggyőzni arról, hogy ők a legjobb választás, ha cégalapításról van szó.

Nekem nagyon fontos, hogy egy ilyen, sok pénzt igénylő folyamat megkezdése előtt, mindent át tudjak látni. Ebben segítségemre volt a Topcégalapítás főoldalán található tájékoztató szöveg. Erre is az egyszerű elérhetőség volt a jellemző. Az olvasáshoz nem kellett mást tennünk, csak elkezdenünk lefelé tekerni az oldalon. Ezzel egyrészről megspórolták azt, hogy külön menüket kelljen használnunk, másrészről minden nagyon hamar elérhető volt, ezzel pedig megragadhatták a figyelmünket.

A figyelmet azonban fenn is kell tartani és talán ez a nehezebb feladat. A Topcégalapítás oldalán található ismertető szöveg azonban kifejezetten olvasmányos volt. Főleg, ha belegondolunk, hogy a cégalapítás alapból milyen száraz téma. A szövegben rengeteg olyan, modern szövegtördelési megoldást használtak, amellyel mindig valami új, izgalmas csavart tudtak behozni. Ezzel nem csak azt érték el, hogy odafigyeljek, hanem azt is, hogy fel tudjam fogni a cégalapítás bonyolult folyamatát.

Az áraik nagyon meggyőzőek voltak. Különösen egy ilyen, mindenre kiterjedő szolgáltatás esetében. Biztos voltam benne, hogy székhelyszolgáltatást is fogok igényelni. Erre a legfőbb indokom az volt, hogy szeretem az összes, cégemmel kapcsolatos dolgot egy helyen intézni. A másik indokot viszont a Topcégalapítás biztosította. Mégpedig azt, hogy ha igénybe vesszük a székhelyszolgáltatást is náluk, akkor a cégalapítás ingyenes. Ez számomra egy kihagyhatatlan ajánlat volt, úgyhogy gyorsan rá is kerestem az elérhetőségeikre.

Ezt egy rövid, de annál kellemesebb beszélgetés követte. Kifejtettek mindent, amit tudnom kell a döntés meghozatala előtt, és közösen meg tudtunk egyezni egy, a mindkettőnk számára legkedvezőbb ajánlatban. Nagyon örültem, hogy rákattintottam az „(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.” feliratra, és remélem mások életét is meg tudja könnyíteni a Topcégalapítás.