Hőszivattyú telepítés vagy vitorlázás a Balatonon? Mindkettő!

A megfelelő fűtési rendszer megtalálása nem egyszerű, különösen, ha egy teljesen új típus telepítésén gondolkodik az ember. Ilyen kevésbé elterjedt fűtési forma a hőszivattyú kiépítése is. Amellett, hogy hatékonyan fűt és kellő meleget nyújt, még környezetbarát is, hiszen áram felhasználásával működik. Így nem bocsát ki káros anyagokat a levegőbe.

Mindennek pontosan utánanéztünk, mielőtt megrendeltük a hőszivattyú beépítését. Annak ellenére azonban, hogy időben elkezdtük a szervezést, eléggé stresszes volt a folyamat. Főleg így nyáron úgy voltunk vele, hogy nehogy már erről szóljon az év legmelegebb évszaka. Így inkább a hőszivattyú beszerelését szakemberekre bíztuk, mi pedig befizettünk egy balatoni vitorlázásra.

A Home – BalatonPRO oldal számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, legény- vagy lánybúcsútól kezdve a romantikus időtöltésen át a bulizásig mindenre van lehetősége az embernek. Az igazán elhivatottakat még a vitorlázás rejtelmeibe is bevezetik, hiszen a Balaton PRO berkeiben oktatásra is van lehetőség. Nehéz volt választani a kecsegtető ajánlatok közül, de mi végül -hogy kipihenjük a hőszivattyú beszerzése által okozott fáradalmakat – a sétavitorlázás mellett tettük le a voksunkat.

A Home – BalatonPRO sétavitorlázási programja az egyéni igényeknek megfelelően alakítható. Akár néhány órára, de hosszabb időre is használható a vitorlás, természetesen szakképzett vezetővel. Sokan a vitorlázást egyéb programokkal egészítik ki. Így igen népszerűek a borozások, vacsorák és a fürdőzések is. Mi egy merülést képzeltünk el a habokban borozással és vacsorával egybekötve. Már a foglaláskor éreztük, hogy ez a nap végre valóban a pihenésről fog szólni. Hiszen a Home- BalatonPRO mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat.

A “frissítő csomag” keretében 2 órás vitorlázásra van lehetőség, ebből 1 óra fürdőzés történik a Balaton közepén. Ez is nagyon kecsegtető, mi azonban többre vágytunk. Így a “relax csomagot” választottuk, ebben az esetben 6 órán keresztül élvezhetjük a balatoni kilátást és a magyar tenger nyújtotta élményeket.

Mondanom sem kell, már nagyon vártam a vitorlázást, előző éjszaka az izgatottságtól szinte aludni sem tudtam. Minden okom megvolt rá, hogy ennyire várjam, hiszen nagyon régen nem voltunk már részünk igazi pihenésben . A Home – BalatonPRO minden elképzelésemet felülmúlta. Az egész olyan volt, mint egy romantikus amerikai filmben. Sőt, még annál is jobb. Miután behajóztunk a Balaton közepére és megmártóztunk a habokban, a kapitány frissítő italokkal kedveskedett nekünk. Aztán pedig a parton kikötve egy csodálatos gyertyafényes vacsorát költöttünk el, amit a Balaton-felvidék legfinomabb boraival öblítettünk le. Mondanom sem kell. földöntúli élmény volt. Mindenkinek el kellene mennie egy balatoni vitorlázásra az életében legalább egyszer. (De ha megteheti, többször is.) Én a barátaim és a családtagjaim számára is ajánlani fogom, hiszen nekik is szükségük van egy kis pihenésre. A párom közelgő 30. születésnapját is a Balaton közepére szervezem majd egy Home – BalatonPRO vitorláshajóra, az már biztos.

És hogy befejezték-e a szakmunkások a hőszivattyúk beszerelését, mire hazaértünk? Sajnos nem, de már nem sok hiányzik a munkálatokból. Mire beköszönt a hideg idő, korszerű, modern fűtési rendszerünk lesz majd. A cudar tél nem közelíti majd meg az otthonunkat, az biztos.