Hőszivattyú javíttatás vagy autószervizeltetés? Kiváló szakemberekkel könnyű feladat!

Háztartásunkban nagyjából a klasszikus munkamegosztás áll fenn. Én viszem a házimunkát, mosást-főzést-takarítást és a benti dolgokat, míg férjem a kertet tartja rendben, tűzifát hasogat, emellett barkácsol, javít vagy szakembert hív, ha szükséges. A gyermekeinket természetesen közösen látjuk el és gondozzuk, neveljük. Legutóbb, amikor elromlott a hőszivattyús fűtésünk, akkor is ő kerített szerelőt. Bár, már egyre elterjedtebbek ezek a rendszerek, még mindig elég nehéz szakszervizt találni. De szerencsére sikerült jól, olcsón és gyorsan dolgozó szakembert találni.

Ezek mellett 2 autónkat is mindig ő javíttatja, egy számunkra nagyon bevált helyen. Csak ide hordja már a gépkocsikat, mert kiváló szaktudású kollégákkal, gyorsan és jó árakon dolgoznak. Nem volt még soha olyan, hogy ne tudtak volna megoldást találni a problémánkra, legyen szó bármiről. Ide tartozik például a futómű beállítás, autó átvizsgálás, gumicsere, fényszóró beállítás, olajcsere, ez csak néhány azok közül a munkák közül melyeket végeztettünk már náluk és mindennel maximálisan elégedettek voltunk.  

Nehéz volt olyan szerelőműhelyt találni, ahol bármilyen márkájú, korosabb autókat is vihetünk, de szerencsére a Méta Autószerviz ilyen. Ez egy Budapesten, a 19. kerületben található szerelőműhely, mely szolgáltatások széles skálájával várja régi és új ügyfeleit. De nemcsak a magasabb futásteljesítményű, régebbi autók szervizelését végzik, hanem az újabb, modernebb társaikét is. Természetesen nemcsak személyautókkal, hanem kisteher gépjárművekkel kapcsolatban is nyújtanak ilyen szolgáltatást.

Honlapjuk a www.metaautoszerviz.hu oldalon érhető el. Itt minden szükséges információt megtalálunk arról, hogy milyen szerelési és karbantartási munkákat végeznek. Ez a tevékenységük rendkívül sokrétű, bátran kijelenthetjük, hogy bármilyen igénnyel fordulhatunk hozzájuk, ha személy- vagy kistehergépjárművünket szeretnénk javíttatni, karbantartatni.

Teljeskörű szolgáltatással várják az ügyfeleket

A honlapon található szolgáltatások között elsőként az autók átvizsgálásával találkozhatunk. Ezt nagyon precízen és pontosan végzik. Ők is tudják, hogy azért nagyon fontos az alaposság, mert egy ilyen átvizsgálás során akár olyan hibákra is fény derülhet az autó működésével kapcsolatban, melynek semmi előjelen sincs. De legyen a hiba látens, vagy érzékelhető, lényeg az, hogy minél hamarabb megoldást találjanak rá.

Alapvetően három típusú átvizsgálást végeznek, műszaki vizsga előtt, adás-vétel előtt, illetve a fékek és a futóművek átvizsgálását.

Attól, hogy közeledik a műszaki vizsga ideje és a kocsinak szemmel láthatóan nincs baja, nem csörög-zörög, még lehetnek rejtett hibái. Ezért is nagyon fontos mindenképpen megnézetni vizsga előtt az autót.

Átvizsgálás során, egy részletes, 30 pontos ellenőrző listán mennek végig, melyről digitális munkalapot is vezetnek, ahogyan minden elvégzett munkáról a műhelyben. Így, egy komplex, mindenre kiterjedő képet kaphatunk az autónk állapotáról. Ha igény van rá, segítenek a vizsga leszervezésében és lefolytatásában is.

Autóvásárlás előtt sem árt körültekintően átvizsgáltatni a kiszemelt gépjárművet. Sosem szabad ránézésre autót vásárolni, hiszen sok dolog lehet, ami jónak tűnhet de valójában egyáltalán nincs rendben. Itt is minden olyan dolgot ellenőriznek, mint a műszaki átvizsgálás során, de ez még kiegészül több egyéb dologgal. Az átvizsgálás során próbaútra is elviszik a kocsit, hogy minél több információt kaphassunk róla, milyen az állapota, érdemes-e megvásárolni.

A fékek és a futóművek vizsgálata során 17 szempont alapján végzik a felmérést. Ennek a vizsgálatnak az eredményét is digitális munkalapra vezetik fel és megjegyzést fűznek hozzá, ha valami nem működik megfelelően.

Az autók átvizsgálásán és állapotfelmérésen kívül autódiagnosztikával is foglalkoznak a Méta Autószerviznél. A diagnosztika ebben az esetben azt jelenti, hogy szabad szemmel nem látható hibákat is fel tudják tárni. Ha jelzi az autó hogy gond van, akkor a diagnosztika megmutatja, hogy hol és mi nem működik megfelelően, de az is előfordulhat, hogy további, addig nem érzékelt problémákra is fény derül.

Ehhez speciális, korszerű berendezések szükségesek, melyekkel a műhely jól fel van szerelve. Miután a hibakód kiolvasásra kerül, a következő lépés a műszeres diagnosztika. Erre azért van szükség, hogy minél pontosabban meg lehessen határozni a problémát. Ebben olyan dokumentumok is segítségükre vannak, melyek autótípusonként leírják az egyes hibakódok magyarázatait. Ha valamely alkatrészt cserélni kell, akkor a diagnosztikai műszer segítségével össze is tudják hangolni az autó működésével. Diagnosztikai vizsgálatnak tulajdonképpen bármelyik típusú és márkájú autó alávethető, mely jelen van az amerikai, koreai és európai piacon.

Autóvillamossági szereléssel is foglalkoznak

A következő a szolgáltatások között az autóvillamossági szerelés. Tulajdonképpen minden villamossággal kapcsolatos dolog ide tartozik: ablakemelő, központi zár, ablaktörlő motor. Ha valami elromlik, nem kell feltétlenül cserélni.  A Métá-nál igyekeznek az autóvillamossági alkatrészek cseréje helyett inkább a javítást preferálni, amennyiben az megoldható. Sok szervizben azért nem foglalkoznak javítással, mert ezek az alkatrészek sokszor nehezen hozzáférhetőek és nagy bontást igényelnek. Viszont, ebben a műhelyben igyekeznek az ügyfelek igényeit és anyagi lehetőségeit figyelembe venni. Inkább javítanak, amennyiben az lehetséges, bármekkora bontással is jár, minthogy új alkatrészt szereljenek be többszörös áron.

futőmű beállítás

Ha mégis cserére lenne szükség, akkor az újonnan beszerelt alkatrészekre minden esetben garancia érvényesíthető. Ennek időtartama a beszerelt alkatrésztől függ, illetve attól, hogy a beszállító mennyi időtartamra biztosítja a kedvezményt. De ez egyébként minden esetben minimum 6 hónap, legyen szó akár gyári, akár utángyártott alkatrészről. Érdemes az alkatrészek beszerzését is rájuk bízni, hiszen a legmegfelelőbbet fogják beszerezni. Meg lehet őket bízni hozott alkatrész beszerelésével is, de az bizonyos esetekben járhat némi plusz költséggel.  

A szolgáltatások között megtalálhatóak a klímával kapcsolatos munkálatok is. Klímákkal kapcsolatosan is teljes körű szolgáltatásokat nyújtanak. Töltés, tisztítás, feltöltés, fertőtlenítés, javítás, bármilyen munkát elvégeznek. Persze a nyár a klímahasználat szezonja, de érdemes rá télen is gondot fordítani, hogy ne párásodjon se a szélvédő, sem az ablakok.

A felsorolt szolgáltatások mellett a Méta Autószerviz műhelyében végeznek még fékjavítással és szervizzel, fényszóró beállítással, futómű beállítással kapcsolatos munkálatokat. Ezek mellett fordulhatunk hozzájuk gumiszereléssel, kipufogó javítással kapcsolatosan is, ahogyan kuplungcserével, lengéscsillapítóval összefüggésben is kérhetünk segítséget.

Honlapjukon minden információ megtalálható

A fentiekből is látszik, hogy milyen széleskörű a műhelyben található szolgáltatások köre. Ha több információt szeretnénk kapni, a metaautoszerviz.hu-n mindent megtalálhatunk. A szolgáltatásokat részletesen bemutatják, leírják, laikusok számára is érthető módon.

Minden munkát alapos vizsgálat előz meg, melynek során feltárják a hibákat. Folyamatosan kapcsolatot tartanak az ügyfelekkel a javítandó hibákról, a javítás lehetőségeiről, alkalrészek cseréjéről és természetesen annak anyagi vonzatáról. A munkát csak visszaigazolt árajánlat esetén kezdik el, amennyiben az ügyfél azt jóváhagyta.

Több mint 15 év szakmai tapasztalatával, felkészült szakemberekkel, kiváló ár-érték arányban dolgoznak. Bármilyen korú és márkájú autó javításával kapcsolatban fordulhatunk hozzájuk. Mindezeknek köszönhető, hogy mi is visszajáró ügyfeleik közé tartozunk. Én nem sokat értek az autó szervizeltetéshez, de azt látom, hogy valóban lelkiismeretesen, gyorsan és korrekt árakon dolgoznak. Ezért is ajánljuk mindenkinek, hogy bátran vegyék igénybe a Méta Autószerviz szolgáltatásait, bármilyen korú, márkájú és típusú az autójuk. Egész biztos, hogy nem fognak csalódni.