Hőszivattyú és ipari takarítógép – én így áldom a fejlett technológiát

Pedig régen igencsak ódzkodtam tőle. Mindentől, ami ilyen szinten a modernitáshoz tartozik, és a nagy gépek megijesztettek! Azonban mióta olyan helyen dolgozom, ahol nagy ipari takarítógépek is vannak, megjött a kedvem és a bizalmam is. Nem bíztam volna rá magam régen egy ilyen bonyolult rendszerre sem, mint a hőszivattyú, de azóta már üzemel egy a családi házunk szolgálatában, és egy kicsit sem bántam meg.

De, ezt az egészet tényleg az ipari takarítógép indította be nálam. Én ugyan nem dolgozom velük, de látom, mennyi ilyen fordul meg a telephelyünkön a Greenway Magyarország jóvoltából, és egyszerűen lenyűgöznek. Nem közvetlenül, csak közvetetten kapcsolódnak a munkámhoz, de annyira tetszenek, hogy szét is néztem a bérbeadó honlapján. Takarítógép bérlés – fogad nagybetűkkel a felirat minket a greenwaykft.hu-n, és jó sok cégnek szolgáltatnak ilyen módon, ahogy nézem a leírásaikat. A Bérelhető gépek menüpont alatt látható, milyen sok feladatra mennyire különböző “darabok” vannak. Imádom böngészni a funkcióikat, a technikai leírásaikat.

Nem hittem, hogy idáig jutok, de mára nekem ez az oldal kifejezetten izgalmas és érdekes olvasmány. A hatékonyság minden olvasatban lejön az általuk kínált dolgokból, a leírásokból, mert szuper konstrukcióik vannak (úgy értem, bérleti konstrukciók), igen nagy cégekre irányozva.

Az ipari takarítógép egy igazi “next level” mondjuk multi áruházláncok működésében, vagy óriás ipar létesítmények üzemeltetésében. Melyek, mifélék ezek a cégek, amiket említettem? Tesco, Audi, Ikea – kell még ennél nagyobb neveket említenem? Le vagyok nyűgözve mennyi helyre elér a greenwaykft.hu oldalon található szolgáltató, messziről is komolynak tűnő szolgáltatáslistája. De azért ipari takarítógépek ide, vagy oda, ekkora nevekre nem számítottam. A továbbiak listáján ott vannak még a Porsche, a Praktiker, az OBI, a Decathlon, a Törley…

Na, de magukra az ipari takarítógépekre, ezek pontos kategóriáira visszatérve: vannak, ráülős, ráállós, gyalogkísérős gépeik. Most a nagyobbtól haladtam a kisebbek felé. De seprőgépek és mindenféle kisgépek is akadnak itt. Nem is kevés. A Full service konstrukciójukban pedig benne van a karbantartás meg minden ilyesmi.

Komolyan nézzétek meg ezt a honlapot: lenyűgöző, hogy mit hozott el ez a század! Ti talán kevésszer láttok munka közben ilyen közelről ilyesmiket, mint én, de higgyétek el, hihetetlen látvány, hogy bármelyik hasonló gép milyen hatékonyan végzi el a feladatát. Aztán persze, az utcán járva sokszor láthattatok csak futólag is valami ilyesmit, vagy például egy plázában – azt hittétek, ezeket tulajdonolja az, aki használja? Fölösleges lenne… Elég bérbe adni. Ha a Greenway mondjuk vesz eleget, ezek aztán bírják a strapát sokáig. Lehet, hogy más nem használná évekig, évtizedekig, de járhatnak kézről-kézre. Nem romlanak el, de az itteni, megfelelő bérleti konstrukciókkal erre nektek nem is lenne gondotok soha. Még egy váratlanul jött balesetnél is, ha nem a ti tulajdonotok, a bérbeadó majd megoldja a problémát!

De higgyétek el, én látom, hogy nem szokott lenni semmiféle probléma! Maga a csoda mindegyik ilyen, már-már járműszerű ipari takarítógép. Nemsokára biztos, hogy megkérem a főnököt, hogy felülhessek egyre és mehessek vele. Olyan vagyok, mint egy gyerek, tudom, de nagyon vágyom rá!