Garancia a kiváló minőségre

Éppen egy höszivattyúk telepítésével foglalkozó szakmai előadásról tartottam hazafelé, amikor a kerekem defektet kapott. Szerencsére volt nálam pótkerék, így megoldottam, hogy biztonságban sikerüljön hazaérnem. Azonnal nekiláttam új abroncsok rendelésének. A laptopomon kiemelt oldalon szerepel a Gumidiszkont autógumi kereső , így a gumiabroncs akár másnapi kiszállítással is megérkezhet az otthonomba.

Neki is fogtam a rendelés leadásának, hogy minél hamarabb rákerülhessenek az új gumik az autóra. Ezen az weboldalon teljes körű a szolgáltatás, vevőbarát már maga webhely is, hiszen nagyon alaposan magyarázza el a laikusok számára, hogy egészen pontosan milyen szempontok alapján válasszunk autógumit, annak milyen paramétereknek kell megfelelnie. Segédletet találunk a gumiabroncsokon található jelzések értelmezéséhez, és hasznos információkat arra vonatkozóan, hogyan tudjuk megőrizni az abroncsok állapotát.

A garanciális feltételek is nagyon korrektek. A megrendelt termékekre jótállást és szavatosságot vállalnak. Az általános garanciális feltételek a Gumidiszkont weboldalát működtető Schnell Service 2000 Kft. által forgalomba került gumiabroncsokra érvényesek, melyek esetében a gyártó által vállalt garanciális időtartamok a mérvadóak. Ezeken az időbeli tényezőkön belül a garanciára vonatkozó kötelezettség anyag és gyártási hiba esetében más ás más kisteher gépjármű, illetve személyautó tekintetében.

Kisteher abroncsoknál az abroncs gyári futócsatorna mélységének 3 mm-ig létrejövő, kopásból fakadó lecsökkenéséig érvényes. Személy abroncsoknál az abroncs eredeti futócsatorna mélységének az 1,6 mm-ig terjedő, kopás által létrejövő lecsökkenéséig biztosított a garancia. Természetesen feltételekhez kötött, mégpedig úgy, hogy az abroncsot átlagos használati szempontok között üzemeltetik és a felszerelésre, illetve az üzemeltetésre ajánlott szabályokat és előírásokat betartják. Ezeket az előírásokat a gyártó írja elő.

Szélsőséges útviszonyok esetében a Gumidiszkont csapata fenntartja a jogot a garanciával kapcsolatos felelősségének az imént felsorolt feltételektől esetleges eltérő szabályozására. Amennyiben például helytelenül tároljuk az abroncsokat, és ebből fakadnak hibák, vagy elvisszük javíttatni a gumikat, akkor a garanciális igény többé már nem érvényesíthető az adott termék esetében. Ugyanez vonatkozik az olyan helyzetekre, mint a helytelen tárolásból fakadó hibák, a gyártó által ajánlott előírások mellőzéséből fakadó szerelési vagy üzemeltetési sérülések. Vagy ide tartozik a jármű tartozékainak hibája, ami például a helytelen beállítás mentén következett be. Evidens, hogy nem vállalnak garanciát olyan esetekben, ha a baleset, rongálás, illetve egyéb külső behatások által keletkeztek a károk.

Szintén teljesen logikus, hogy nem élhetünk a garanciára vonatkozó igényünkkel, ha nem a rendeltetés szerinti célra használjuk fel az abroncsokat, például ilyenek a versenyzés, a sebességi, illetve egyéb kísérletezés céljából létrejött hibák.

Amennyiben garanciális igényünk valóban indokolt, úgy a forgalmazónál, illetve a forgalmazó által erre felhatalmazott képviselőjénél írásban kell bejelentenünk. Fontos, hogy közben figyelembe kell vennünk a mindenkori hatályos jogszabályokat.

Gumidiszkont autógumi kereső - gumiabroncs akár másnapi kiszállítással

A bejelentésünknek több tényezőt is tartalmaznia kell. Az abroncs részletes adatait; milyen a mérete, a mintázata, a terhelhetősége, mi a gyártási száma és természetesen szükséges leírni röviden magát a hibát. Fontos feltüntetni továbbá az eladás helyét és időpontját, a nevünket, járművünk típusát. Lényeges kitérni az abroncs felszerelési és üzemeltetési helyére a járművünkön, a leszerelés időpontjára, illetve a szóban forgó abroncs tárolásának körülményeire. Természetesen reklamáció esetén a számlát minden esetben szükséges mellékelnünk.

A bejelentésünket kivizsgálják, a jogos reklamációnak elismert abroncsot a Schnell Service 2000 Kft. a vevő kérésére megtéríti, továbbá új abroncsra kicseréli, amelynek az eladási árából engedményt ad. Nagyon fontos kritérium, hogy jelen ár a garanciális igény bejelentésének időpontjában legyen érvényes, plusz befolyásoló tényezők az elismert reklamációs követelések, illetve a maradvány csatorna mélység.

Ezek a feltételek és a vásárlási tapasztalatok győztek meg engem arról, hogy végtelenül korrekt szolgáltatást nyújt a Gumidiszkont autógumi kereső – gumiabroncs akár másnapi kiszállítással, vevőbarát mentalitás, kedvező árak – mindez hozzájárul ahhoz, hogy hűséges vásárlójuk maradjak a továbbiakban is.