Energetikai tanúsítvány a hőszivattyús épületeknek is

Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára – egy nagyon fontos kérdés, aminek érdemes utánajárni, ha ingatlant adunk el. Nagyon sokféleképp tudunk tenni azért, hogy a házunk környezetbarát legyen és hogy kevés energiát használjunk fel. Ilyen például a hőszivattyú, ami egy igazán környezetbarát megoldás, egy nagy lépés azért, hogy Földünket megkíméljük a további terheléstől. Egyre többen használnak hőszivattyús rendszert ingatlanuknál, így pedig még pénzt is spórolnak.

Akármilyen legyen is a házunkban kiépített fűtési, melegvíz-előállítási rendszer, ha eladjuk az ingatlant, akkor birtokában kell lennünk az energetikai tanúsítványnak. Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára az érintettek számára bizony fontos kérdések.

Az e-tanusitas.eu 24, vagy akár 12 órán belül vállalja, hogy elkészíti a tanúsítást az ország egész területén. Ráadásul egy 4000 forint értékű Ingatlan kisokost is kapnak ajándékba azok, akik itt rendelik meg az energetikai tanúsítvány elkészítését. Ebben a kiadványban hasznos, és a mindennapokban könnyen kivitelezhető tanácsokat hallhatunk arról, hogy milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy otthonunkban kevesebb energiát használjunk fel.

A profi csapat, az e-tanusitas.eu csapata 100 százalék elégedettségi garanciát vállal az általuk elvégzett munkára. Sőt, ha a velük partnerségben álló ügyvédi iroda szolgáltatásait vesszük igénybe, akkor az ügyvédi díjból 50 ezer forintot még el is engednek. De ha már a számoknál járunk, azt is elárulom, hogy mi mennyibe is kerül pontosan. Azt már említettem, hogy az egész országban vállalnak energetikai tanúsítás-készítést. Kiszállási díjat pedig csak akkor számolnak fel, ha az adott település messze van a legközelebbi nagyvárostól. Természetesen ezt sem utólag közlik, hanem előre jelzik, ez így is korrekt.

Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára

Energetikai tanúsítványra egyébként a legtöbb esetben szükség van. Van természetesen itt is kivétel, például olyan épületek esetén, melyek csak ideiglenesek, vagy amelyik 50 négyzetméternél kisebb. A műhelyek, mezőgazdasági épületek sem tartoznak a jogszabály hatálya alá. Na de most már tényleg nézzük az árakat, hisz ezek a legfontosabbak.

Most csak pár példát említek, mert az e-tanusitas.eu honlapon mindenről részletesen lehet tájékozódni. Szóval egy átlagos budapesti lakásnak, ami mondjuk 60 négyzetméter, 17990 forintba kerül az energetikai tanúsítvány elkészítése. Egy száz négyzetméteres vidéki házi, helyszíni felméréssel pedig 26990 forint.

Persze fontosak az árak is, de amilyen fontos a pénz, legalább olyan fontos az idő is az ember életében, főleg, ha adásvételről van szó. Az e-tanusitas.eu 24 órán belül vállalja az energetikai tanúsítvány elkészítését. Ami egyébként tíz évig érvényes. Persze ezek csak egy adott állapotot rögzítenek, szóval ha változások állnak be az ingatlanban, akkor nyilván változik az energetikai hatékonysága is.

Az energetikai tanúsítványban egyébként az ingatlanokat egy tizenkét-fokos skálára helyezik el. Olyan ez, mint a háztartási gépeknél. Itt AA++-tól (ami a legjobb) a JJ-ig vannak a kategóriák, ez utóbbi a legkevésbé hatékony, már ami az energiafelhasználást illeti. Ma már egyébként csak olyan épületeket lehet építeni, melyek minimum a CC-kategóriába tartoznak.

Sokan sokféle módon próbálnak tenni azért, hogy védjék a környezetet és nem mellesleg, hogy kevesebb rezsit kelljen fizetniük. Egyre többen ismerik fel, hogy Földünket védeni, óvni kell, csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat. Ezért vizsgálják meg egyre többen annak a lehetőségét, hogy hogyan tudják csökkenteni rezsiköltségüket, hogyan tudnak kevesebb energiát felhasználni. A hőszivattyú is egy ilyen megoldás.