A vita a hőszivattyúról elvezetett a székhelyszolgáltatáshoz

A bátyám és a felesége már fél éve építkeznek és hát vannak dolgok, amikben nem nagyon értenek egyet. Főleg olyan dolgokon megy a vita, hogy milyen legyen a burkolat a nappaliban, milyen színű legyen a konyhabútor, a fürdőszoba tükör mérete és a hozzá tartozó mosdókagyló elhelyezkedése.

A napokban viszont egy új, kicsit nagyobb volumenű téma merült fel közöttük, nevezetesen a fűtésrendszer kialakítása. A bátyám alapvetően az elektromos fűtésrendszert preferálta. Azonban a felesége hallott egy relatíve új rendszerről, a hőszivattyús rendszerről. Ez több vitát is generált, de az építésvezető tanácsára sikerült meggyőzni, és úgy döntött, hogy megfontolja a hallottakat. Azonban viszont más problémák is felütötték a fejüket, amikkel foglalkoznia kellett.

A testvérem ugyanis egyéni vállalkozóként dolgozik, mint lakberendező és egészen eddig a budapesti lakásukba volt a bejegyzett székhelye. Most viszont, hogy rövidesen eladásra kerül az ingatlan az építkezés problémái mellett ki kell találnia, hogy az új ház elkészüléséig hová tudná bejegyeztetni magát.

A megoldás: székhelyszolgáltatás

Egészen addig, amíg a felesége ebben a kérdésben is nagyon innovatív megoldási javaslattal állt elő. Rátalált egy weboldalra, amikor beírta a böngészőbe, hogy “székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozó”. Az első találatok között talált egy olyan ajánlatot, ami nem csupán időszakos, hanem hosszútávú megoldást nyújthat a bátyám számára. Eddig ugyanis a saját lakásukat használta székhelyének, ami roppant sok kellemetlenséget okozott még akkor, amikor ott éltek.  Úgymint a nem kívánt szervi ellenőrzések a saját otthonukban és a rengeteg oda érkező irat, amivel folyamatosan foglalkozni kellett.

Mondanom sem kell, hogy a felesége nem volt elragadtatva ezektől a látogatásoktól és attól a legalább napi egy futártól, aki megzavarta őket. A székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozó esetén pedig megoldaná azt a problémát is, hogy később ugyanezekkel a kellemetlenségekkel kelljen szembenézniük az új otthonukban. Hiszen ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy az új házuk csak és kizárólag a sajátjuk legyen és senki se zavarja meg azokat a pillanatokat, amiket ott töltenek.

Nagyon jól jött, hogy megtaláltuk a székhelyszolgáltatást

Mindenekelőtt persze beszélni kellett a könyvelővel, hogy valóban megéri-e számukra ezt a szolgáltatást választani. A könyvelő azt mondta, hogy a székhelyszolgáltatás az egyéni vállalkozók számára abszolút ideális megoldás. Külön kiemelte Újlengyelt, ami iparűzési adó mentes régiónak számít. A bátyámat ebben az esetben nem kellett sokáig győzködni, ő is látta, hogy a székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak neki is ideális megoldás lesz.

Az ügyintézés is egyszerű volt, ami jelen helyzetben plusz pozitívumnak számított. A szekhelyszolgaltatas24.hu nagyon praktikus volt a bátyám cége számára, miután elkészült az új hely utána is ott maradtak.