A hőszivattyúm már működik, most egy rátermett vízszerelőre volt szükségem

Nagyon régóta volt dédelgetett vágyam, hogy végre az én otthonomhoz is legyen hőszivattyú rendszer, hiszen se szeri, se száma az előnyeinek. Én tényleg nem ökodivatosságból döntöttem így, hanem azért, mert igenis haszna van, ráadásul pénzben kifejezhető is. Úgy gondolod, hogy nem vagyok teljesen őszinte? Máris elmondom, miért jutottam erre az elhatározásra, és miért gondoltam úgy, hogy megéri sok pénzt befektetni! Kezdjük azzal, hogy mostanában nem sok előnyös dolog történt idehaza a rezsihelyzettel, sőt, kifejezetten csak romlott. Egyre drágább kifűteni télen egy családi házat, még akkor is, ha mondjuk egynél több módszert alkalmazol. Például van, aki az elektromos fűtést szilárd tüzeléssel kombinálja, mások a gázkazán mellé alkalmaznak valamilyen kiegészítést. Persze, ha az adott épület nincs kellően hőszigetelve (már ha van egyáltalán), akkor a fene megette az egészet, és az elhasznált kilodzsúlok egy jelentős része kárba vész. Ezzel szemben a hőszivattyú megújuló energiaforrást, vagyis a külső környezeti hőenergiát hasznosítja (most nem mennék bele különösebben abba, hogy hogyan), és főként padlófűtéshez használható, ami egy jól szigetelt házban nagyon hatékony. Mivel a miénk elég új, így az építtetőknek már meg kellett felelni bizonyos előírásoknak, és nem volt probléma a szigeteléssel, úgyhogy a hőszivattyúnk kitűnően képes ellátni a feladatát. Viszont, mint kiderült, másban közel sem voltak ilyen alaposak a kivitelezők annak idején, ezért is kellett egy víz gáz fűtésszerelő budapest közelében, amelyik gyorsan és szakszerűen képes elhárítani a felmerült gondokat.

Ha az embernek sikerül megfelelő, kompetens szakembert találnia, akkor nagyon örülhet, hiszen sajnos egyre kevesebben vannak. Nagyon sokan külföldön dolgoznak már, akik érnek is valamit… Igazából a hőszivattyúmmal szerencsém volt, mert egy nagyon profi és körültekintő, gondos csapatot fogtam ki. Hallottam, olvastam legendákat erről a szakmáról is, olyanokról, akik a munka felénél eltűnnek az előleggel, és soha többé nem hallasz róluk, már ha egyáltalán első körben megjelennek. De mint említettem, az én tapasztalatom nagyon is pozitív volt. Már egy éve minden tökéletesen működik, és remélem, ez sokáig így is marad. Mással azonban akadt gond, nem is kicsi! Mivel a házat nem én építtettem, így nem volt befolyásom arra, hogy hogyan vannak a dolgok kivitelezve, nem tudtam megvizsgálni a terveket, már ha készültek egyáltalán. De erősen gyanítom, hogy a kész állapot legfeljebb csak külsőre emlékeztet a tervrajzokra, a többiben nemigen. Mind tudjuk, milyen a mi kis országunk viszonya a korrupcióval. A lényeg, hogy történt nálam tavasszal egy csőtörés, amit nagyon gyorsan meg kellett oldani, ha nem akartam, hogy sok százezres kár keletkezzen, vagy ami még rosszabb, alámossa a kiömlő víz az alapot. A tavasz folyamán előfordulhatnak még fagyok, ugye, és hát az órától a vízcső nem egészen úgy van a lakótérbe vezetve, ahogyan azt kellett volna. Konkrétan egy helyen olyan sekélyen van, hogy szinte csoda, hogy télen nem történt ilyesmi. De persze ezt is csak utólag tudtam meg, miután a szakemberek szembesítettek vele. Szerencsére e téren is sikerült legalább olyan remek csapatot kifognom, mint a fűtésem esetén. Egy víz gáz fűtésszerelő budapest környékén igazi kincs, pláne akkor, ha tényleg képes gyorsan kijönni és segíteni!

A feleségem hívta fel rá a figyelmemet, hogy nagyon alacsony a víznyomás, valami történhetett. Akkor úgy gondoltam, hogy biztos a környéken van valami műszaki hiba, azonban amikor a helyi érdekeltségű csoportban rákérdeztem, hogy másnál is van-e ilyen gond, senki sem jelezte. Ettől lett egy nagyon rossz sejtésem, és megkértem a családot, hogy zárjanak el odabent minden csapot, senki se használjon most vizet. Akkor kimentem és lenéztem a vízóra aknába. Láttam, hogy az óra javában pörög, pedig elvileg nem kellene neki. Beigazolódott a legrosszabb sejtésem: valahol csőtörés van és szökik a víz. Ekkor megkértem a családot, hogy engedjenek vizet amibe csak tudnak: vödörbe, palackba, kannába, bármibe, amiben tárolni lehet. Én közben nekiálltam kutakodni, hátha van olyan víz gáz fűtésszerelő budapest környékén, akit a hét bármelyik napján lehet hívni, és van rá esély, hogy belátható időn belül kiérkezik megjavítani a hibát. Némi kutakodást követően találtam rá a topvizgazfutesszerelo.hu oldalára, akik pontosan erről ismeretesek! Budapesten és környékén bárhová házhoz mennek, ha vízzel, gázzal vagy fűtéssel kapcsolatos gond merült fel, szükség esetén akár rövid időn belül is. Csupa tapasztalt, kipróbált szakemberből áll a csapatuk, akik mindenféle problémára felkészülve érkeznek a helyszínre, és igyekeznek a lehető leghamarabb elhárítani a meghibásodást. Ez azért külön jó, mármint hogy szerszámokkal és szerelési anyagokkal jönnek, mert így sokkal nagyobb az esélye annak, hogy nem kell második időpontot megbeszélni velük, ha esetleg valami éppen nincs náluk. És az oldalon is pontosan ezért javasolják, hogy lehetőleg igyekezzünk pontos leírást adni a kialakult problémáról, mert így ők is jobban fel tudnak készülni.

víz gáz fűtésszerelő budapest

Szóval nem teketóriáztam, felhívtam őket amilyen gyorsan csak lehetett, és jeleztem nekik, hogy valószínűleg csőtörésünk van, legalább is minden jel arra utal. Megbeszéltem velük, hogy mikorra tudnak leghamarabb kijönni, majd a munkahelyemre is betelefonáltam és elmondtam mi a helyzet, szabadnapot kértem arra a napra. Addig meg próbáltuk valahogy átvészelni a dolgot víztakarékosan. Csak akkor nyitottam meg a főcsapot, amikor szükség volt rá, egyébként elzárva tartottuk. A lényeg, hogy a topvizgazfutesszerelo.hu szakemberei a megbeszélt napon megérkeztek, és némi terepfelmérés után hozzá is láttak. Végigkövették, merre is haladhat a fő vízcső, és gyanú lett nekik egy bizonyos pont. Kibontották a vékony vakolatréteget, és kiderült, hogy teljesen szabálytalanul volt a vízvezeték bevezetve a házba, nem védte semmi. Arra tudtak gondolni, hogy a készítők így spóroltak meg pár méter csövet. Ott kezdte ki a fagy, meg is találták a repedést. Azonnal munkához is láttak, mert ők is tudják, hogy mennyire rossz vízutánpótlás nélkül létezni. A korábban végzett link munka most tulajdonképpen jól is jött, mert így nem kellett annyit kutatni és bontani, hamar hozzá lehetett férni az érintett csőszakaszhoz. Viszont most az is a feladat része volt, hogy kijavítani a dolgot, és megfelelően, biztonságosan bevezetni, hogy később ne történjen ilyen. Nekik is érdekükben áll a kiváló munka, hiszen garanciát vállalnak rá. Végül a művelet sikerrel járt, és azt mondták, ez így már jó lesz, el lehet kezdeni javítani, visszaépíteni, burkolni. Nélkülük fogalmam sincs, mi lett volna a történet vége. Lehet, hogy hetekig kellett volna víz nélkül küszködnünk.

Szóval ha Nálatok is szükséges egy remek víz gáz fűtésszerelő budapest közelében, vagy éppen a fővároson belül, akkor a topvizgazfutesszerelo.hu oldalát erősen javaslom meglátogatásra, mert nekem csak pozitív tapasztalatom volt velük. Gyorsak, profik, hatékonyak. Pont amire szükség van egy sürgős vészhelyzetben. Nem érdemes kísérletezni, fordulj a kipróbált brigádhoz, ha víz-, gáz- vagy fűtésszerelőre van szükséged!